Zoete aardappel stamppot met prei en peer

Eenvoudig, lekker en gezond gaan heel goed samen in dit stamppot recept van zoete aardappel met prei en peer. 

Prei bevat inuline en is prebiotica voor een gezonde darm.

Prebiotica zijn oplosbare vezels, die ervoor zorgen dat de positieve bacteriën in de darmen weer kunnen groeien.

Als je niet gewend bent om prei te eten kan je hier een opgeblazen gevoel van krijgen. Je zult merken naarmate je dit vaker op het menu zet, je de juiste darmbacteriën opbouwt om dit te kunnen verteren. 

Meer positieve darmbacteriën betekent een beter humeur, betere focus, meer energie en nog veel meer gezondheidsvoordelen. 

Dit heb je voor de zoete aardappel stamppot nodig

Voor 2 personen:

  • 600 g zoete aardappel
  • 1 klont roomboter
  • 5 prei stronken in ringen
  • 1 koffielepel grove mosterd 
  • 1 peer, geschild en in blokjes

Optioneel: gerookte zalm

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes.

Doe ze over in een pan en schenk er een laagje water bij (1 a 2 cm). Niet te veel want je gaat dit water gebruiken om de zoete aardappel mee te pureren. Kook ze in dit water gaar. 

Voeg als de zoete aardappels gaar zijn de roomboter toe en pureer het met een stamper. 

Stoom in de tussentijd de prei ringen gaar. 

Voeg de gestoomde prei, de peer in blokjes en de grove mosterd toe aan de zoete aardappel puree en roer dit door elkaar. 

Eet er gerookte zalm bij of gekookte eieren.

Zoete aardappel stamppot met prei en peer

Meer Energie, Gewichtsverlies en Gezondheid in 114 Pagina's

Dit e-book biedt handige stappen om jouw energieniveau te verhogen en overtollige kilo's kwijt te raken. Met 114 pagina's vol gezonde recepten, opdrachten en waardevol bonusmateriaal, ontdek je jouw unieke superkracht en verbeter je jouw algehele gezondheid op een plezierige manier.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn