Wortelballetjes met dadel en kokos

Wortelballetjes met dadel en kokos. Een gezond tussendoortje vrij van geraffineerde suiker, gluten en koemelk. Zeer geschikt als traktatie of gewoon voor bij de thee of koffie.

Dit recept is eigenlijk te simpel om te delen, maar het is zo lekker! Ik kwam het jaren geleden tegen toen ik koffie dronk bij een Turks koffietentje en was meteen verkocht!

De versie die ik daar at was uiteraard veel zoeter omdat er naast de dadel ook nog honing in verwerkt was. Ik heb daarna meteen thuis mijn eigen versie ervan gemaakt die ik hieronder graag met je deel.

Dit heb je nodig voor 13-16 wortelballetjes

Bereidingswijze

  1. Hak alle ingrediënten (behalve de kaneel, sesam en kokosschaafsel) fijn in een keukenmachine.
  2. Vermeng de kaneel er goed doorheen. Strooi de sesam en het kokosschaafsel op een bord.
  3. Vorm dan 13-16 balletjes en rol ze 1 voor 1 door het kokos-sesam mengsel.
  4. Zet de wortelballetjes in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn