Stoofperen met sinaasappel custard pudding

Sinaasappel custard pudding met stoofperen, maar dan een gezonde variant. Heerlijk als nagerecht voor de komende feestdagen of als je iets te vieren hebt.

Dit heb je nodig voor 4 toetjes

25 – 50 gr chocolade 72% of meer
2 el kokosmelk
stukje bakpapier
4 (wijn)glazen
8 stoofperen
100 ml sinaasappelsap met vruchtvlees
1/4 tl gemalen vanille Bourbon
1 tl honing
3 eieren
125 gr frambozen met 1 dadel of kastanje puree
kokosmelk (dik, Go Tan)

Garnering, granaatappel, sinaasappel, druiven, frambozen, blauwe bessen, bramen

Zo maak je het

1. Laat de chocolade in een kleine steelpan op laag vuur smelten en roer de kokosmelk er doorheen om het vloeibaarder te maken.

2. Rol van een vierkant stukje bakpapier een pijltje. Net als dat je dit vroeger als kind deed met een stukje krant. Gebruik dit pijltje als klein spuitzakje. Vul het met de chocolade en trek aan iedere binnenkant van het glas hiermee lijntjes.

3. Snijd de stoofperen in kleine partjes en verdeel deze over de bodem van de vier glazen. 

Het recept van de stoofperen vind je hier.

4. CUSTARD
Pers de sinaasappels uit en giet dit samen met het vruchtvlees in een kleine pan. Voeg de vanille en honing toe. Verwarm dit. Klop in een kom de eieren los en giet dit bij het verwarmde sinaasappelsap. Zet de pan op een laag vuur, blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt. Let op, dit kan al binnen enkele minuten. Als de pudding op de achterkant van een bolle lepel blijft liggen is de pudding klaar. Laat het niet koken anders gaat het schiften! Laat de pudding wat afkoelen. En zet deze daarna in de koelkast.

Vind je dit teveel gedoe of eet je liever geen eieren? Met deze vanille pudding poeder maak je de pudding in een handomdraai. 

5. Vermaal de frambozen met de dadel in een blender tot een puree.

6. Schenk de sinaasappel custard over de stoofperen. Schep de frambozenpuree of kastanjepuree daar bovenop. Giet in elk glas een scheut dikke kokosroom. Versier ieder glas met het fruit.

Stoofperen met sinaasappel custard

Eet je het liefst glutenvrij?

Ik heb 10 van mijn beste broodrecepten verzameld die vrij zijn van gluten- en dierlijke zuivel en hiermee passen in een Keto, Paleo en of Koolhydraatarm voedingspatroon.
Je darmbacteriën hebben meer aan vezels dan aan zetmeel (in de vorm van snelle koolhydraten). Zo kunnen ze optimaal voor je gaan werken en de afvalstoffen sneller afvoeren waardoor je meer energie krijgt en op een natuurlijke manier afvalt.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn