Stoofpeertjes uit de slowcooker zonder wijn

Stoofperen kan ik het hele jaar door wel eten, zo lekker vind ik ze. Je vindt alleen de echte stoofperen pas rond de feestdagen in de winkels. Zo hoort het ook te zijn. Eten volgens de seizoenen.

Dit heb je nodig voor 2 kilo stoofperen

2 kilo stoofperen
1 kaneelstokje
schil van 1 BIO citroen
500 ml fruitige wijn (ik gebruik altijd Zonnatura Bloedwijn, deze vind je in de supermarkt)
Net zoveel water als dat de peren onderstaan (de peren laten ook sap los)

2 el honing

Zo maak je het

Ik gebruik hiervoor een slowcooker omdat ik dit zo een handig apparaat vind. Je kan deze de gehele nacht aan laten staan zonder dat het aanbrandt.

Ik heb sinds kort een multi-cooker waar ik heel blij mee ben, omdat mijn slowcooker aan vervanging toe was. Vooral de binnenkant vind ik mooi, sorry het oog wil ook wat ;-). De multi-cooker heeft naast de 7 andere functies ook een slowcooker functie.

1. Schil de peren en laat deze heel. Je kan ze ook halveren maar ik vind het zelf altijd leuker op het bord staan als je ze heel laat.

2. Zet of leg de peren in de slowcooker en voeg het kaneelstokje en de schil van de citroen toe.

3. Giet de wijn en het water over de peren zodat de peren net onderstaan. Als dit niet zo is schep dan af en toe even de peren door zodat alles op den duur mooi rood kleurt.

4. Zet de slowcooker op stand 1 en stoof de peren in 8 uur gaar.

Het ligt een beetje aan de grootte van de peren. De stooftijd kan ingekort worden als de peren kleiner zijn.

Voeg de honing pas toe als je de peren laat afkoelen. Honing is een natuurlijk antibioticum en deze belangrijke stoffen worden vernietigd als je honing verhit. Als de peren en de sap lauw aanvoelen kan je de honing erdoor roeren.

Note: Er blijft vast na het opeten van alle peren sap over. Dit sap kan je in een glazen fles gieten en als drank opdrinken!

Wil je liever een dikkere sap. Haal de peren als deze gaar zijn uit de pan en vermeng 2 el arrowroot met een klein beetje koud water. Giet dit mengsel bij de sap en kook het nog 1 a 2 minuten mee. Doe de peren weer terug in de pan en de saus vloeit over de peren

Stoofperen met citroen en kaneel

Heb je het e-book Brood bakken zonder Gluten al?

Je darmbacteriën hebben meer aan vezels dan aan zetmeel (in de vorm van snelle koolhydraten). Zo kunnen ze optimaal voor je gaan werken en de afvalstoffen sneller afvoeren waardoor je meer energie krijgt en op een natuurlijke manier afvalt. Ik heb 10 van mijn beste broodrecepten verzameld die vrij zijn van gluten- en dierlijke zuivel en hiermee passen in een Keto, Paleo en of Koolhydraatarm voedingspatroon.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn