Speculaas ontbijttaart met peer en chocolade

Deze ontbijttaart maak je op basis van amandelmeel, banaan, chocolade en peer. En in deze taart heb ik de boter vervangen door avocado. Een heerlijke combinatie! 

Dit heb je nodig voor 6-8 personen

Bekleed een ronde bakvorm van 18 cm met een vel bakpapier. Je kan ook een cakevorm van 24 cm hiervoor gebruiken. Verwarm de oven op 180 graden (boven en onderwarmte). 

Optioneel: 2 blokjes 85% chocolade om te smelten met 1 tl kokosvet

Zo maak je het

  1. Prak de banaan met de avocado fijn in een kom.
  2. Voeg het amandelmeel, cacaopoeder, koek-en speculaaskruiden, bakpoeder, zeezout en het gemalen vlozaad toe en roer dit door zodat alles goed vermengt is. 
  3. Voeg het ei toe en giet de melk erbij. Roer dit tot een lobbig beslag.
  4. Schep het beslag over in de bakvorm.
  5. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd deze in vieren. 
  6. Verdeel deze halve peren met de bolle kant naar boven over de taart en druk deze lichtjes in het beslag.
  7. Strooi het amandelschaafsel over de taart.
  8. Bak de taart in 45 minuten af. Als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt is deze gaar.
Vind je het amandelschaafsel tijdens het bakken te donker worden, leg er dan een vel aluminiumfolie op. 

Laat de taart afkoelen. Optioneel: Smelt voordat je de taart gaat serveren de blokjes pure chocolade met het kokosvet in een kleine steelpan op laag vuur. Giet dit in streepjes over de taart.
Speculaas chocolade taart met peer_afgebakken_rsz_img_2420
Speculaas chocoladetaart met peer_rsz_img_2421
Met amandelmeel kan je goed bakken. Het maakt gebak sappig en zorgt dat het langer smeuïg blijft. Ook is het glutenvrij en bevat het gezonde (onverzadigde) vetten waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
Natalie
Natalie
Ervaringsdeskundige & Orthomoleculair natuur- en darmvoedingsadviseur

Bewaar dit recept op jouw Pinterest bord zodat je het eenvoudig terug kan vinden.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn