Deze gezonde appelcake kan je eten als ontbijt en is heerlijk door de vleug speculaas.
Dit heb je nodig voor 6-8 personen
Bekleed een ronde bakvorm van 18 cm met een vel bakpapier. Je kan ook een cakevorm van 24 cm hiervoor gebruiken. Verwarm de oven op 180 graden (boven en onderwarmte).
- 2 appels (200 g) en 1 rijpe peer (100 g), geschild en in plakjes
- 60 g amandelmeel
- 40 g havervlokken
- 2 tl koek- en speculaaskruiden (met deze link betaal je geen verzendkosten)
- 1 el kokosbloesemsuiker (met deze link betaal je geen verzendkosten)
- 1 tl bakpoeder puur (Puur Mieke)
- snuf zeezout
- 1 tl gemalen vlozaad of psylliumhusk (met deze link betaal je geen verzendkosten
- 2 eieren, M
- 160 ml plantaardige melk
- 2 tl olijfolie
Zo maak je het
- Schil de appels en de peer en snijd deze in plakjes. Zet opzij.
- Meng in een kom het amandelmeel, de havervlokken, de koek- en speculaaskruiden, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, zeezout en het vlozaad. Vermeng dit goed.
- Voeg de eieren, de plantaardige melk en het olijfolie toe. Roer dit tot een slap beslag.
- Schep de plakjes appel en peer door het beslag en giet het in de vorm.
- Bak de appelcake in 45 min af totdat deze lichtbruin kleurt. Als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt is deze gaar.
Natalie van den Berg Rocha
Hi, mijn naam is Natalie, ervaringsdeskundige en opgeleid tot orthomoleculair natuurvoedingsadviseur met darmtherapie als specialisatie. Ik breng graag de theorie in de praktijk en wil je via deze website laten zien dat gezond en lekker heel goed samengaan. Ook maak ik je graag bewuster dat voeding vaak een 1e stap is naar een gezonder leven en dat verandering van leefstijl en bewustwording vaak een gevolg daarop is. Mindset, ontspanning en financiële gezondheid zijn de 'keywords' die mijn leven positief hebben veranderd. Mijn motto is daarom: "Gezondheid is hoe we denken, wat we eten en hoe we ons leven leiden". Wil je dagelijkse inspiratie? Volg me via Instagram #leefgezondplatform. Ik vind het leuk om je daar te ontmoeten :-).
Wist je dat...
het eten van appels gunstig is voor je darmbacteriën. Appels bevatten pectine, een vezelsoort die goede darmbacteriën kunnen verteren waardoor energie wordt vrijgegeven. Daarnaast bevatten biologische appels miljoenen goede bacteriën zoals lactobacillus-bacteriën, die bekend staan om hun prebiotische eigenschappen en de gezondheid verbetert.
Wil je nog meer inspiratie en eenvoudige gezonde recepten? Ontdek de beste manier om gezond af te vallen.
Brood laten staan moeilijk?
Download het tijdelijk gratis ebook Brood bakken zonder Gluten