Slasoep met kastanje champignons

Soep van sla? Sla bevat naast de waardevolle micronutriënten als magnesium, natrium en kalium veel vezels. Door sla in je soep te verwerken krijg je op een eenvoudige manier meer vezels binnen.

Met de vezels uit de sla en de zelfgemaakte bouillon voed je de positieve darmbacteriën waardoor je darmwand zich kan herstellen en je je vanzelf energieker gaat voelen. 

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 15 min

Totaal: 30 min

Dit heb je nodig voor 4 personen

 • 1 krop botersla
 • 250 gr kastanjechampignons
 • 20 gr kokosvet (olie)
 • 1 teen knoflook
 • handje verse peterselie
 • peper en himalayazout
 • 500 ml glutenvrije bouillon (kruiden) via deze link betaal je geen verzendkosten

Zo maak je het

 1. Was de sla en breek van de bladen de harde kernen. Deze kun je een andere keer in een salade gebruiken. Gebruik voor de soep alleen de zachte bladeren.
 2. Borstel de champignons schoon en snijd deze in vieren.
 3. Verhit in een soeppan het kokosvet, bak hierin de champignons totdat ze gaar zijn.
 4. Haal er een schepje champignons uit die je later gebruikt als garnering.
 5. Voeg de knoflook met de peterselie toe aan de champignons in de pan, laat deze nog even mee bakken en giet de bouillon erbij.
 6. Leg de slabladeren hierop en dompel deze onder.
 7. Laat de soep 5 tot 10 minuten koken.
 8. Pureer de soep als de slablaadjes zacht zijn en maak op smaak met wat peper en zout.
 9. Garneer de soep met de achtergehouden champignons.
Slasoep-met-kastanje-champignons

Wist je dat champignons essentiële suikers bevatten. Essentieel houdt in dat deze stoffen belangrijk zijn om binnen te krijgen.

We kunnen ze zelf niet aanmaken en hebben deze stoffen via onze voeding nodig om onze lichaamscellen met elkaar te laten praten. Ze zijn dan ook van ‘essentieel’ belang om onze spijsvertering en lichaamsfuncties goed te laten werken.

Met de juiste aanvullende voeding kan het lichaam zich vanzelf herstellen.

🔹 Ondersteuning van het immuunsysteem : Veel cellen van het immuunsysteem bevinden zich in je darmen. Essentiële suikers helpen bij de communicatie tussen deze cellen, waardoor het immuunsysteem kan werken om infecties en ziektes te bestrijden.

🔹 Gezondheid van het darmslijmvlies : Deze suikers zijn belangrijk voor het behoud van een gezond darmslijmvlies. Een gezond slijmvlies is essentieel voor de opname van voedingsstoffen en beschermt tegen schadelijke stoffen.

🔹 Bevordering van goede bacteriën : Essentiële suikers kunnen de groei en activiteit van gunstige darmbacteriën bevorderen. Een gezonde darmflora is essentieel voor je spijsvertering en kan bescherming bieden tegen ziekte.

🔹Ontstekingsremmend effect : Essentiële suikers kunnen ontstekingsprocessen in je darm verminderen, wat van belang is bij aandoeningen zoals het prikkelbare darm syndroom (PDS).

🔹 Celherstel en -groei : Ze dragen bij het herstel en de groei van je darmcellen, wat belangrijk is voor het behoud van een gezonde darmfunctie.

Essentiële suikers zitten in bepaalde voeding zoals bessen, paddenstoelen, zeewier en zongerijpte groente en fruit. Ook zijn er supplementen met essentiële suikers.

Als je glutenintolerant bent kan je darmwand zich herstellen door gluten weg te laten in je dieet. Op deze website vind je makkelijke glutenvrije recepten die je op weg kunnen helpen. 

Moe, lusteloos en geen energie?

Ontvang 10 tips voor meer energie. Het enige dat je wilt is lekker in je vel zitten.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn