Deze tomatensalade is zo simpel omdat het geen toevoeging nodig heeft.
Doordat de tomaten uit de tuin komen bevatten zo al zoveel smaak dat ik de rest weggelaten heb. Je kan er natuurlijk extra’s aan toevoegen zoals groene olijven, schapen fetakaas, geroosterde paprika, basilicum of mozzarella. Kies wat je zelf lekker vindt.
Ik heb het vandaag dus heel basis gehouden ;-).
Wist je dat tomaten natuurlijk antibiotica bevatten? Tomaten bevatten antibacteriële eiwitten. Zo kunnen zij de membramen van schadelijke bacteriën zoals o.a. de Escherichia coli (kan darm- en urineweginfecties geven) kapot maken waardoor deze bacteriën geen overlevingskans meer hebben en jou dus niet meer ziek kunnen maken.
Dit heb ik gebruikt om de tomatensalade te maken
Dit heb ik gebruikt om de tomatensalade te maken (1 persoon).
- 3 grote tomaten uit de tuin
- scheut extra vierge olijfolie
- scheut balsamico azijn
- snuf zeezout
- vers gemalen peper
Zo maak je het
- Snijd de tomaten in vieren.
- Giet de extra vierge olijfolie en balsamico over de tomaten.
- Maak op smaak met de zeezout en peper.
Heb je nog olie-balsamico mengsel op je bord liggen nadat alle tomaten op zijn?
Doop er je desembrood in. Heerlijk om dit zo op te eten 😋.
Verstevig je huid, verhoog je metabolisme en voel de energie met één heerlijke superfood punch!