Rabarbertaart zonder suiker, gluten- en lactosevrij

Deze rabarbertaart smaakt door het lichte zuurtje en het zoetje naar meer! Omdat deze rabarbertaart gemaakt is zonder geraffineerde suiker kan je deze ook als ontbijt eten! Als je het niet gewend bent om minder suiker te eten kan je de taart natuurlijk zoeter maken. Dit is persoonlijk en kan je zelf aanpassen :-). 

Dit heb je nodig om de rabarbertaart te maken waaruit je 6 puntjes haalt:

*100 g Sukrin staat gelijk aan 70 g suiker

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een taartvorm van 18 cm met een vel bakpapier of vet deze in en bestrooi de vorm met extra  boekweitmeel of ander glutenvrij meel.
  3. Smelt het kokosvet in een kleine steelpan op laag vuur en zet opzij.
  4. Vermeng in een kom het boekweitmeel, vanille, bakpoeder, Sukrin en het zeezout. Vermeng alles goed.
  5. Was de rabarber en haal de harde schil van de stelen. Snijd de stelen in dunne plakjes. Zet opzij.
  6. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Zet opzij.
  7. Was en boen de sinaasappel, rasp de schil en snijd deze rasp fijn.
  8. Voeg de rasp toe aan de droge ingrediënten samen met de eieren, de kokosmelk en het kokosvet (pas op dat dit niet te heet is).
  9. Vermeng het tot een glad beslag en voeg de rabarberplakjes en appel toe. Vermeng alles goed en stort het beslag in zijn geheel in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Bak de rabarbertaart in 35 tot 40 minuten af. Laat de taart verder afkoelen op een rooster.

Rabarbertaart zonder suiker, gluten- en lactosevrij
Rabarbertaart zonder suiker, gluten- en lactosevrij

Vond je dit een leuk recept?

Probeer ook eens deze gezonde appeltaart. 

appeltaart met 90% appel

Voedingsweetje

Wist je dat je alleen de stelen van de rabarber kan eten. De bladeren kan je op de composthoop gooien of je kan er een aftreksel van maken om insecten in je tuin mee te bestrijden.

Rabarber bevat veel vezels. Dit merk je doordat je de stelen af moet halen, net als bij bleekselderij. Dankzij deze vezels worden de goede bacteriën in je darmen gevoed, wat zorgt voor een regelmatige en soepele stoelgang. Omdat je de stelen afhaalt blijven er altijd wel vezels achter die je binnenkrijgt. Wijzelf kunnen deze vezels niet verteren, maar onze darmbacteriën wel. Dit heeft een  gezond effect op je algehele gezondheid waardoor je immuunsysteem versterkt wordt en je meer energie ervaart.

Moe, futloos en geen energie? Ontdek de kracht van jouw gedachten- en darmbacteriën en ervaar meer energie!

Volg de kleine stappen en ervaar meer energie.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn