Perziktaart tijgernotenmeel

Bij het maken van taart denk je meteen aan tarwebloem. Tegenwoordig zijn er tal van glutenvrije meelsoorten te vinden. Zo is tijgernotenmeel een mooi alternatief om tarwebloem mee te vervangen en kan je er goed mee bakken. De chufa is geen noot maar een knolgewas, dus ook geschikt bij een notenallergie.

Dit heb je nodig

  • 50 gr gesmolten roomboter of kokosvet (als je lactose intolerant bent)
  • extra boter om de bakvorm in te vetten of een vel bakpapier
  • 100 gr chufa (tijgernotenmeel) Puur Mieke
  • 5 gr gemalen vlozaad (psylliumhusk). Je vindt dit bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten.
  • 1 tl (5 gr) bakpoeder Puur Mieke
  • snuf zeezout
  • 1 el (20 gr) extra glutenvrij meel om de bakvorm mee te bekleden
  • 3 perziken, in halve maantjes of verse mangostukjes
  • Optioneel: amandelschaafsel om de taart mee te bestrooien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).

Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Zet opzij laat afkoelen.
Vermeng de chufa met het vlozaad, het bakpoeder en het snufje zeezout in een kom.
Roer de boter erdoor en vermeng het tot een beslag.
Vet een bakblik (20 cm) of cakevorm in en bekleed deze met het extra meel of beleg deze met een vel bakpapier.
Schil de perziken of mango en snijd ze in halve maantjes of stukjes.

Stort het beslag in de bakvorm en druk de perzik maantjes erin.

Bak de taart in 40 tot 45 minuten af.

Optioneel: strooi de laatste 10 minuten amandelschaafsel over de taart en bak deze mee.

Omdat deze taart zonder suiker gebakken wordt kan je deze ook als ontbijt eten. Wil je de taart zoeter giet er dan wat ahornsiroop of honing over.

Perziktaart met tijgernotenmeel
Perziktaart met tijgernotenmeel

Wil je meer gezonde bakrecepten volg me op Instagram.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn