Oliebollen glutenvrij

Oliebollen zonder het gebruik van tarwe en gist. Omdat je af en toe best mag zondigen passen ze ook goed bij een gezonde levensstijl 🙂

Dit heb je nodig om 12 tot 13 oliebollen te maken:

Droge ingrediënten:

  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosmeel
    (of 200 gr boekweitmeel als ter vervanging voor het amandel- en kokosmeel)
  • 50 gr tapiocameel (toko of Pit en Pit)
  • 7 gr vlozaad, gemalen (2 tl) Je vindt dit bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten.
  • 15 gr bakpoeder (zonder maïs)
  • 150 gr bio rozijnen, gedroogde abrikozen, cranberry’s
    (maak zelf je mix. Eten de kinderen niet mee dan kun je ze een nacht in een flinke scheut bruine rum laten trekken)
    snuf zeezout

Natte ingrediënten:
20 gr kokosvet, gesmolten
100 ml water
50 ml kokosmelk
4 eieren, L

Bereidingswijze

Verwarm de frituurpan op 180 graden.

1. Doe alle droge ingrediënten in een kom.

2. Verwarm het kokosvet in een kleine steelpan en laat dit smelten. Voeg het toe aan de droge ingrediënten (let op dat het niet kokend heet is!)

3. Voeg het water en de kokosmelk toe. Roer de eieren er 1 voor 1 doorheen.

4. Bekleed een diep bord met een vel keukenpapier en schep met een (ijs)lepel wat beslag uit de kom. Laat dit beslag zachtjes in het hete vet vallen, zorg dat het een bolletje wordt. De oliebol gaat drijven, laat deze een paar tellen op elke kant bakken (draai halverwege om). Schep ze uit het vet en leg ze op het bord met het vel keukenpapier. Er passen ongeveer 4 a 5 bollen per keer in de pan.

*** Bak ze wel op de dag dat je ze wilt eten. Ze zijn dan het lekkerst. ***

Ik wens je alvast een goede jaarwisseling!

Oliebol_glutenvrij_IMG_9205

Eet je het liefst glutenvrij?

Brood bakken zonder gluten

Download het e-book Brood bakken zonder Gluten tijdelijk GRATIS

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn