Mijn favoriete boeken & producten

Ik deel graag onderstaande boeken met je die mij hebben geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling- en sterke mindset. En nog steeds haal ik er dagelijks weer iets anders uit. Ik lees ze dan ook niet meer als boek maar gebruik ze echt als studieboeken.

Ik zie het leven net als een computerspel waarin je telkens in een andere fase van je leven een ander level bereikt. Dankzij deze boeken maak ik bewustere keuzes en kan ik beter met tegenslagen omgaan ook helpt het me om precies te weten wat ik in mijn leven wil bereiken.

Door de wet van de aantrekking in te zetten kan je alles bereiken wat je wilt. Als je maar geduld hebt. En het komt op je pad als je er echt klaar voor bent. Of je er in gelooft of niet…

In 2019 kreeg mijn man een zwaar herseninfarct. Door 3 maanden externe revalidatie en daarna thuis verder te herstellen is hij er op zich goed vanaf gekomen. In juli van dat jaar had ik besloten om weer in dienst te gaan. Met mijn bedrijf Le Bonbon Franc had ik in 2014 geprobeerd om een glutenvrije bakmixenlijn op te zetten. Gluten- en suikervrij en zonder het gebruik van maïs, rijst- en aardappelzetmeel. Een bedrijf opzetten kost meer dan je van te voren kan bedenken en ondertussen was hier al mijn geld in gaan zitten en was de pot leeg. 

Om extra inkomen te verdienen gaf ik (darm)voedingsadvies, maar er moest meer binnen komen. Dus had ik aangegeven op zoek te gaan naar een baan. Een simpele zodat ik daarnaast mijn advies kon blijven geven. De voorkeur was 4 dagen, dit werden er 5 omdat 4 niet mogelijk was. Alles dat je aandacht geeft dat groeit. Mijn bedrijf kreeg minder aandacht. De bakmixenlijn was eerder dat jaar al gestopt omdat ik de kosten voor de bio- en glutenvrije certificaten niet meer kon opbrengen. 

Het geld was op en in augustus kreeg Frank zijn herseninfarct. Ik was in dienst. Dat was het goede nieuws. Alleen mijn baan was een nul-uren contract. Alle uren die ik op de IC zat kreeg ik niet betaald, dus na 1 week IC moest ik weer aan het werk. 

Ik dacht iedere dag op mijn werk aan leuke dingen. Onze droom om naar het buitenland te gaan hield ik steeds voor ogen. Ook geloofde ik er in dat het goed zou komen met Frank. Ik dacht alleen aan de dingen die nog mogelijk waren. Die hij nog wel zou kunnen. Negatieve gedachten boog ik om naar mogelijkheden en oplossingen.

Het werd inmiddels duidelijk dat Frank niet meer kon werken. Er was teveel schade waardoor zijn opdracht voor 1 september dat jaar werd gecanceld. Ik moest op zoek naar een andere baan. Met meer inkomen en zekerheid. Vanaf het moment dat ik in juli aangenomen was liep ik met mijn tasje langs het kantoor en dacht ik eerdaags kom ik op het kantoor te werken (ik was aangenomen om aardbeien te snijden en werd inmiddels het aardbeienmeisje genoemd). De baan die ik bij dit bedrijf zou willen was niet denkbaar want hier was al iemand anders in deze functie. Toch bleef ik het denken terwijl ik iedere dag langs het kantoor liep.  

Totdat begin januari er gevraagd werd of ik deze functie wilde vervullen. Er zijn natuurlijk een paar dingen aan vooraf gegaan. Dit is voor nu te lang om te vertellen. Het is belangrijk om uit je comfortzone te komen en om de juiste mensen te ontmoetten. 

Lang verhaal kort. Zonder deze mindset had ik nooit om kunnen gaan met het feit dat mijn man zijn herseninfarct kreeg en ons leven 180 graden gedraaid is. Als je in oplossingen kunt blijven denken is er van alles mogelijk. Ik ben zo blij dat ik in 2016 het besluit heb genomen om de cursus Your Roadmap To Success & Happiness te gaan volgen van Michael Pilarczyk. Zonder deze manier van denken zou mijn leven er op dit moment heel anders uitzien.

Voor Frank maakte ik tijdens zijn revalidatie iedere dag een motivatie quote die ik ophing als ik hem ’s avonds bezocht na mijn werk. Hij gaf later aan dat hij dankbaar was dat ik zo positief was anders had hij nooit door de revalidatie heen kunnen komen. 

Mijn droom is nog steeds dat we naar het buitenland kunnen gaan omdat ik iedere winter weer opzie tegen de kou, nattigheid en donkere dagen. Mijn lichaam is gemaakt voor warmte en zonneschijn. Mijn passie is ook nog steeds om mijn kennis over gezonde voeding met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Ik combineer ze met mijn liefde voor het bakken- en koken. En hier is ook mindset bijgekomen. Ik wil je laten zien dat als je positief bent ingesteld er deuren voor je opengaan. Als je maar geduldig bent en bereid bent om voor je passie te knokken.

Dit geeft je de adem om door te zetten, hoeveel tegenslagen je ook moet doorstaan. 

Geloof in jezelf!

Deze pagina is niet alleen voor boeken. Omdat ik ook vaak de vraag krijg welke keukenapparaten en producten ik gebruik zal ik op deze pagina telkens iets toevoegen waarvan ik enthousiast word of wat mij geïnspireerd heeft.

Deze pagina zal dus steeds verder aangevuld worden. To be continue…