Deze mangotaart smaakt fris en zomers en is snel gemaakt
zonder toevoeging van gluten en suiker!
Dit heb je nodig:
- 70 gr boekweitmeel of maak zelf je glutenvrije mix. (Je vindt deze meelsoorten bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten).
- 1/4 tl gemalen vanille Bourbon
- 11 gr bakpoeder (2 tl)
- snuf zeezout
- 1 mango (ik heb deze met de dunschiller geschild)
- 20 gr kokosvet, roomboter of ghee
- 2 eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een taartvorm van 18 cm met een vel bakpapier of vet deze in en bestrooi de vorm met 30 gr boekweitmeel of ander glutenvrij meel.
Vermeng in een kom de boekweit, vanille, bakpoeder en zeezout. Vermeng alles goed.
Schil de mango met een dunschiller.
Laat het vet in een kleine steelpan smelten.
Voeg aan de droge ingrediënten de eieren en de kokosmelk toe gevolgd door het vet (pas op dat dit niet te heet is).
Roer de mangoplakjes voorzichtig met een spatel door het beslag en stort het beslag in zijn geheel in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Heb je meer tijd? Schik dan de mangoplakjes in jou gewenste vorm op de bodem van het bakblik en giet het beslag er overheen.
Bak de mangotaart in 35 tot 40 minuten af. Laat de mangotaart verder afkoelen op een rooster.
Ben je nog niet zo gewend aan het eten zonder toegevoegde geraffineerde suiker? Giet er dan een beetje ahornsiroop of honing over.
Volg me via /https://www.instagram.com/leefgezondplatform/