In maïs is vooral het vitamine B complex ruimschoots vertegenwoordigd. Zo bevatten deze maïskoekjes veel vitamine B1, wat belangrijk is voor de werking van je hart en zenuwstelsel. Maar ook bevat het vitamine B2 en B3, allebei nodig voor een gezonde huid en een goede energievoorziening.
In Costa Rica in de Blue Zone, een gebied waar meerdere 100-jarige wonen eten ze de Three-sisters. Dit zijn zwarte bonen, pompoen en maïs dat een drie-eenheid vormt tot de gezondste voeding. Dit omdat het net zoveel eiwitten bevat als vlees en eieren, alleen zijn deze drie groenten niet cholesterol verhogend.
Dit heb je nodig om 7 middelgrote maïskoekjes te maken
- 100 g volkoren rijstmeel
- snuf zeezout
- 150 ml water
- 1 ei middelgroot
- 1 tl bakpoeder puur
- bieslook, fijn geknipt
- 1 blik maïs van 300 g uitgelekt
- Provençaalse kruiden 2 tl
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
Doe de rijstmeel over in een kom. Voeg het zeezout het water en het ei toe en roer dit tot een papje.
Voeg als laatste het bakpoeder toe samen met de bieslook, maïs en de Provençaalse kruiden en roer nogmaals goed door.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en schep 3 hoopjes beslag in de pan. Bak de hoopjes beslag totdat ze aan de bovenkant droog zijn en keer ze dan om. Bak nog enkele minuten en leg ze dan op een bord. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
Ik heb de maïskoekjes als bijgerecht bij deze courgette soep gegeten.