Het internet staat vol met bakrecepten. Zo vond ik een recept voor lava cake. Ik vind het leuk om een recept zo aan te passen dat deze niet alleen eenvoudiger en gezonder wordt, maar ook glutenvrij en vol volwaardige voedingsstoffen zit. Zo kan je het zelfs eten als ontbijt ;-).
De naam lava cake vind ik briljant. Deze naam heb ik niet zelf bedacht :-). Zodra je deze cakejes openmaakt stroomt de notenpasta er inderdaad uit als lava.
Dit heb je nodig voor 4 stuks
Voorbereiding: 10 a 15 minuten (de notenpasta is echt zo gemaakt).
Baktijd: 12- 14 minuten
Ingrediënten:
60 gr kokosvet (en iets extra’s om vormpjes in te vetten)
50 gr notenpasta
30 gr zachte roomboter
6 tl sukrin + 1 tl cichoreiwortelvezel (dit is optioneel en zorgt voor extra vezels).
2 eieren (L)
2 eidooiers
mespunt gemalen vanille Bourbon
snuf zeezout
6 el amandelmeel
Zo maak je de lava cake
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
- Smelt het kokosvet op laag vuur en laat afkoelen.
- Doe in een kom de notenpasta, roomboter, sukrin, cichoreiwortelvezel, eieren + dooiers, vanille, zeezout en amandelmeel.
- Giet het gesmolten kokosvet erbij en roer alles tot een egaal beslag.
- Vet 4 vormpjes in.
- Giet het beslag voor 2/3 in de bakvormpjes en bak deze in 12 tot 14 minuten af. De lava cakejes moeten in het midden zacht blijven, zodat als je ze opensnijdt de notenpasta eruit loopt als lava.
Wat doe je met de overgebleven eiwitten?
Nou, daar maak je meteen even deze makkelijke kokosmakronen van.
Heb jij weleens lava cake gemaakt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt? Volg je me trouwens al op Pinterest? Hier deel ik mijn gezonde (slanke) recepten. En over elk recept is bewust nagedacht, want ik zet voeding in als medicijn :-).