HOTSPOT… Hôtes de Montboulan – Chateau de Montboulan – Salbris

Dit prachtige kasteel ligt in de Franse plaats Salbris die wij op weg naar onze vakantiebestemming in de Cevennen tegenkwamen.

Het hotel of eigenlijk Chambre d’hotes (B&B) wordt gerund door Aude Tymowska. Haar oma bewoonde het kasteel en was van Poolse afkomst. Aude wilde het chateau na het overlijden van haar oma in originele staat behouden en heeft hier sinds enkele jaren een Bed and Breakfast van gemaakt waardoor wij de echte kasteelsfeer konden ervaren. Aude vindt het heerlijk om haar gasten in de watten te leggen en de plek waar zij zo van houdt te delen. Dit hebben wij ook zo ervaren.

Alle kamers zijn bewaard zoals haar oma deze bij leven heeft ingericht waardoor je de nog echte authentieke Franse landleven sfeer beleeft.

De weg ernaartoe was al een beleving op zich. Doordat het kasteel zo afgelegen ligt hadden wij de verkeerde afslag genomen die ons dwars door de landerijen stuurde. Niet echt handig als je zelf in een Renault Espace rijdt, maar deze te leukere ervaring voor als je in het bezit bent van een Landrover.

Eenmaal aangekomen midden in het bos in Montboulan stond het prestieuse kasteel de Montboulan uit 1850. Aude ontving ons hartelijk waardoor je meteen het gevoel had thuis te zijn. Je mocht door alle kamers lopen om deze te bekijken en alles lag nog zoals haar oma het heeft achtergelaten.

We konden heerlijk buiten vertoeven op het grote terras aan de achterzijde van het kasteel. Hier vandaan keek je over de enorme tuin die om het kasteel gelegen was waar inmiddels eeuwenoude bomen stonden die geplant waren op het moment dat in 1850 het kasteel gebouwd werd. Lees hier de oude geschiedenis van het chateau.

Overal in het chateau liggen hardhouten vloeren en staan antieke meubels en zijn de kamers met stijl ingericht.

Op het terras werden wij verwend met een uitgebreide borrelplank met heerlijke olijven, Franse zoutjes, appelcider en wijn. Als voorafje om later aan tafel in de eetzaal te genieten van een uitgebreid 3-gangen diner. Waar ook ’s ochtends een echt Frans ontbijt werd geserveerd. Vers Frans stokbrood met heerlijke koffie en zelfgemaakte jam en roomboter wil je natuurlijk niet missen.

Elke kamer biedt uitzicht op de nabij gelegen rivier en op de tuin. De nachten zijn zo donker dat er wel 1000-en 1 sterren pronken aan de hemel. Iets dat wij in de Randstad niet gewend zijn om te zien. Dit was al een belevenis op zich met daarbij ook nog de uilen en de prachtige zang van de vogels die in het bos om het kasteel leven.

Wij hebben een heerlijke overnachting gehad en wilde hier door de rust en ruimte en natuur te ervaren eigenlijk nog helemaal niet weg. We moesten helaas verder naar ons afgesproken vakantieadres om onze weg weer te vervolgen, maar komen hier zeker nog eens terug.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn