Gezonde recepten hoeven niet ingewikkeld te zijn. Je kan ze zelfs al in 1 stap maken. Met een paar simpele ingrediënten kan je snel al wat lekkers op tafel toveren. En heb je last van een gevoelige buik lees dan onderaan dit recept de gezondheidsvoordelen van mango. Hoe mango je kan helpen bij PDS klachten.
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 185 gr perziken of mango
- 2 bananen
- 60 gr boerenkoolbladeren (diepvries) of verse spinazie
- handje basilicum
- 50 gr gemengde zaden (zonnebloem, pompoen, lijnzaad)
- 100 ml kokosmelk
- 450 ml (kokos)water
- citroensap van 1/3 citroen
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een blender en maal alles fijn.
Vind je de smoothie te dik, voeg dan nog wat extra water toe.
Giet het in een glas en geniet!
Lees hieronder wat de gezondheidsvoordelen van mango zijn in combinatie met darmklachten (PDS).
De gezondheidsvoordelen van mango
Ik lees graag onderzoeken omdat ik dan zeker weet dat het aangetoond is dat voeding echt iets met je lichaam kan doen en je deze in kan zetten als medicijn.
Er is een studie gedaan met mannen en vrouwen die last hadden van de ziekte van Crohn of Colitus Ulcerosa. Het advies was dat zij naast hun reguliere behandeling 8 weken lang 200 tot 400 gram mango per dag moesten eten.
Na 8 weken waren de symptomen van Colitus Ulcerosa significant afgenomen. Ook waren er minder ontstekingen in het lichaam en de darm aanwezig dat te wijten is aan het aantal flink toegenomen lactobacillen. Lactobacillen werken ontstekingsremmend, verhogen je immuumsysteem en herstellen het darmslijmvlies en dragen bij aan een hoger gehalte aan korteketen vetzuren (deze vetzuren werken ontstekingsremmend).
Er zijn inmiddels verschillende studies gepubliceerd. Wil je hier meer over weten kan je hier een van de studies teruglezen.
Goed nieuws! Want misschien laat je mango juist staan omdat je bang bent dat dit de suikerspiegel verhoogt. Mango’s bevatten veel vitamine C, B-vitamines, mineralen en vezels allemaal gunstig om onze lichaamsfuncties beter te laten functioneren en je gunstige darmbacteriën te vermeerderen. Dit mag dus dagelijks op het menu staan als je last hebt van darmklachten.
Als je niet de juiste voeding binnenkrijgt zal je lever moeite hebben om de spijsvertering goed te laten verlopen waardoor voedingsstoffen minder goed worden opgenomen. Je kan dan wel supplementen slikken, maar deze worden zonder dat deze worden opgenomen weer afgevoerd. Zonde dus!
Een traagwerkende spijsvertering kan zich uitten in onverklaarbare klachten, buikpijn, misselijkheid, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, overgewicht, maagzuur, een opgeblazen gevoel, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, hevige menstruatieklachten, een onregelmatige stoelgang, diaree, spierpijn, oprispingen, eczeem en het vasthouden van vocht.
En waar je niet meteen aan zal denken is dat de lever, de alvleesklier en de bijnieren samenwerken om de spijsvertering zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze hebben dus extra aandacht nodig.
Het is belangrijk om voeding te eten die je lever helpt om zich te ontdoen van gifstoffen en die energie geeft aan je alvleesklier en (bijnieren).Ben je op zoek naar meer gezonde recepten voor ontbijt, lunch en avondeten?
Wil je gevarieerder eten?
Eet je liever voeding ipv vulling?
Wil je voeding eten die je energie geeft?
Ontvang je graag een automatische boodschappenlijst?
Wil je fitter, gezonder en gelukkiger leven?
Wil je altijd binnen 1 minuut een gezond weekmenu ter beschikking?
Ja dat wil ik!