Glutenvrije cake – Basisrecept

Dit basisrecept voor glutenvrije cake bevat boekweitmeel, amandelmeel, havervlokken, eieren, bietjes, plantaardige melk, Erytritol en bakpoeder.

Bietjes? Ja je leest het goed. De cake wordt er in dit geval niet rose van. Het ziet eruit als een gewone cake en is dus een goede manier voor kinderen om ongemerkt groenten binnen te krijgen ;-). 

Je kan dit recept als basisrecept houden en de bietjes bijvoorbeeld ook vervangen door verse spinazie of andere gekookte groenten. 

Als jouw kind of kleinkind volgende keer zegt dat hij of zij geen groenten lust, weet jij wel beter :-)). 

De recepten die ik ontwikkel zijn niet zoet dus als je dit niet gewend bent proef dan tijdens het bereiden of je er meer suiker bij wilt doen.

Dit heb je nodig om van het basisrecept 1 glutenvrije cake te maken:

120 g boekweitmeel
80 g amandelmeel
5 g bakpoeder
50 g havervlokken
65 ml rode bietensap
140 ml plantaardige melk ongezoet (ik heb zelf  amandelmelk gebruikt)
125 g biologische gekookte biet
50 g Erytritol (verhoogt je bloedsuikerspiegel niet), anders Ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
3 eieren M

Optioneel: amandelschaafsel voor over de cake

Zo maak je het basisrecept:

Verwarm de oven voor op 190 graden (boven en onderwarmte).

Bekleed een cakevorm van 24 cm met een vel bakpapier.

Doe het boekweitmeel met het amandelmeel, het bakpoeder en de havervlokken over in een kom. Roer dit goed door elkaar.

Giet het bietensap met de plantaardige melk in een hoge maatbeker. Voeg de biet hieraan toe en pureer het geheel met een staafmixer.

Roer de Erytritol suiker door het bietenmengsel en laat dit al roerend oplossen.

Voeg dit mengsel bij het meel samen met de eieren en roer dit tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cakevorm en strijk dit glad. Bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.

Bak de cake in 50 minuten goudbruin af. Steek een satéprikker in de cake. Als deze er droog uitkomt is de cake gaar.  

Glutenvrije cake basisrecept
Glutenvrije cake basisrecept

Versterk je gezondheid en verwen jezelf met dit online receptenboek

Meer dan 50 gezonde gluten-, lactose- en suikervrije recepten ✅ Eenvoudig, gezond en overheerlijk ✅ Perfect voor mensen met voedselintoleranties ✅ Alleen maar pure ingrediënten ✅ Tips voor gezondere darmen
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn