Deze gezonde pannenkoekjes met quinoa maakte ik omdat ik een restant gekookte quinoa overhad. De pannenkoekjes zijn snel te maken en zijn een gezonde broodvervanger.
Ook zijn ze ook nog eens heel makkelijk om mee te nemen voor als je onderweg bent. Simpel en gezond gaan echt goed samen!
Met het hergebruik van restanten kan je voedselverspilling tegengaan.
Zo maak je de gezonde pannenkoekjes
Je hebt nodig:
120 gr gekookte quinoa
120 gr banaan
2 eieren, M
klontje kokosvet, roomboter of ghee
Zo maak je ze:
Doe de quinoa over in een kom, prak de banaan fijn en roer de eieren erdoor.
Verwarm in een koekenpan het klontje vet en bak er 4 pannenkoekjes van. Draai ze om als de bovenkant droog wordt en bak ze nogmaals enkele minuten.
Heerlijk als gezond ontbijt of tussendoor.
Gezondheidsvoordelen van quinoa
Quinoa bevat een hoog gehalte aan eiwitten. Ook zit het vol met ijzer, magnesium, calcium, fosfor, vezels en vitamine B en E. Deze mineralen zijn onmisbaar voor een goede werking van je spieren, hart en zenuwstelsel.
Ik ben benieuwd welk recept jij maakt met het restant dat je weleens over hebt? Tag me op Instagram zodat we kunnen connecten :-).
Wist je dat je restanten groenten perfect kunt gebruiken voor in de soep. Gebruik dit bouillon recept als basis.
Zo kreeg ik vorige week de tip om rijp fruit dat over is in een blender bij elkaar te pureren en deze in een ijsjes vorm te gieten. Eenvoudig, gezond en lekker!