Eenvoudig om te maken.
Je kan het recept halveren of door meteen een grotere batch te maken en in te vriezen heb je altijd iets lekkers binnen handbereik.
Dit heb je nodig:
Bakvorm 20 x 20 cm, vel bakpapier en staafmixer
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren
- 200 gr havervlokken
- 1 el koek- en speculaaskruiden of kaneel
- snuf zeezout
- 40 gr geraspte kokos en extra om mee te bestrooien
- 1 tl psylliumhusk (gemalen vlozaad, je vindt dit bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten).
- 100 gr grof gehakte walnoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven en onderwarmte).
Doe de overrijpe bananen met de eieren in een kom en mix deze fijn met de staafmixer. Ik had deze eerst in een hoge beker gedaan, maar je kan het net zo goed direct in een kom fijn mixen.
Voeg de havervlokken toe samen met de koek- en speculaaskruiden of kaneel, zeezout en de geraspte kokos. Roer alles goed door.
Voeg de psylliumhusk toe samen met de walnoten en roer nogmaals goed door.
Stort het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Strooi er nog extra kokosrasp over en bak de repen in de voorverwarmde oven in 1 uur gaar.
Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
Snijd er repen van en vries de overige repen in.
Mag je geen ei of maak je ze liever zonder? Ga hier naar de lijst met alternatieven die je kan gebruiken in plaats van ei.