Met deze gezonde glutenvrije brownies geniet je extra van je ontbijt. Met als basis pure chocolade, amandelmeel, (plantaardige) yoghurt en walnoten krijg je volwaardige voeding binnen waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je langer verzadigd bent.
Dit heb je nodig voor 6 stukjes brownie
Bekleed een brownie bakvorm met een vel bakpapier. Je kan ook een cakevorm van 24 cm hiervoor gebruiken. Verwarm de oven op 180 graden (boven en onderwarmte).
- 35 g kokosvet
- 125 g chocolade 85% in blokjes
- sinaasappel rasp (van de 2 sinaasappels)
- 90 ml sap van 2 sinaasappels of plantaardige melk
- 110 ml (plantaardige) yoghurt
- 1 ei
- 45 g amandelmeel (ik bestel zelf altijd al mijn glutenvrije meelsoorten bij Pit & Pit, met deze kortingscode betaal je geen verzendkosten)
- snuf zeezout
- 40 gr walnoten, grof gehakt
- 4 a 5 verse vijgen in dunne plakjes gesneden
Zo maak je het
- Smelt het kokosvet samen met de chocolade in een kleine steelpan op laag vuur.
- Was de sinaasappels goed af met warm water en rasp deze. Voeg deze rasp toe aan de gesmolten chocolade.
- Pers de sinaasappels uit en giet het bij gesmolten chocolade. Roer de yoghurt, het ei en het amandelmeel erdoor samen met het zeezout.
- Stort dit beslag in de bakvorm. Strijk het geheel glad. Strooi de walnoten erover en verdeel de plakjes vijg over het beslag.
- Bak het in 15 minuten in de oven af. Als het uit de oven komt zal het deeg nog zacht zijn. Laat het afkoelen en zet het daarna 3 uur in de koelkast om verder op te stijven.
De Mediterrane keuken en koolhydraatarm eten hebben mijn voorkeur. Zo kan je nog steeds lekker blijven eten, ongemerkt gewicht verliezen en ondertussen je lichaam gezonder maken. Ontdek 26 tips voor koolhydraatarm eten.
Wil je toch een zoete variant maken? Maak dan deze glutenvrije brownie met linzen.
Bewaar dit recept op jouw Pinterest bord zodat je het eenvoudig terug kan vinden.