Gezonde appeltaart zonder gluten, zuivel en geraffineerde suiker en met 90% appel

Deze taart kan je ook als ontbijt eten!

Dit heb je nodig voor 1 gezonde appeltaart:

  • 20 gr kokosvet, roomboter of ghee
  • 70 gr boekweitmeel
  • 1/4 tl gemalen vanille Bourbon
  • 11 gr bakpoeder puur zonder maïs (2 tl)
  • snuf zeezout
  • 6 appels
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk of andere plantaardige melk zonder suiker

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een taartvorm van 18 cm met een vel bakpapier of vet deze in en bestrooi de vorm met 30 gr boekweitmeel of ander glutenvrij meel.

Laat het vet in een kleine steelpan smelten en zet opzij.
Vermeng in een kom de boekweit, vanille, bakpoeder en zeezout. Vermeng alles goed.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in hele dunne plakjes.
Voeg aan de droge ingrediënten de eieren en de kokosmelk toe gevolgd door het vet (pas op dat dit niet te heet is).

Roer de appelplakjes voorzichtig met een spatel door het beslag en stort het beslag in zijn geheel in het bakblik. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Heb je meer tijd? Schik dan de appelplakjes in jouw gewenste vorm op de bodem van het bakblik en giet het beslag er overheen.

Bak de “gezonde” appeltaart in 35 tot 40 minuten af. Laat de appeltaart verder afkoelen op een rooster.

De website waarnaar ik verwijs is mijn oude website www.lebonbonfranc.com. Dit is nu www.leefgezondplatform.nl geworden.
appeltaart met 90% appel

Geniet elke dag van je favoriete broodjes, bammetjes en zoete baksels. Ontdek het geheim achter koolhydraatarm bakken. Let op niet alle recepten zijn glutenvrij, maar wel glutenvrij te maken.

En Volg me via /https://www.instagram.com/leefgezondplatform/ 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn