Verdien geld vanuit huis

Het enige dat je nodig hebt is een laptop. Je bepaalt zelf je locatie en wanneer je wilt werken, hoe leuk is dat!

Verdien geld vanuit huis door het opbouwen van een extra inkomstenstroom. Dit kan eenvoudig door affiliate marketing, online producten of door een Etsy shop.

We weten inmiddels allemaal dat een baan geen zekerheid meer biedt. In tijden van Corona hebben we gemerkt hoe onzeker een baan kan zijn waarmee je direct al je inkomen verliest als je zonder zit. 

Geld verdienen vanuit huis kan je opbouwen naast je fulltime baan of studie, dat is het leuke ervan. Als je iedere dag 1 uurtje eraan besteedt kan je al snel resultaten boeken. 

Hoe kan je vanuit huis geld verdienen?

Het enige dat je nodig hebt is een laptop. Je bepaalt zelf je locatie en wanneer je wilt werken. Hoe leuk is dat!

Ik ben me er zelf ingaan verdiepen toen ik in 2016 mijn koolhydraatarme glutenvrije bakmixenlijn meer onder de aandacht wilde brengen.

Ik wilde vrouwen die thuis zaten vanwege een burn-out, chronische ziekte of thuis waren vanwege de kinderen vanuit huis de kans geven om met mijn bakmixen extra inkomen op te bouwen.

Dit was natuurlijk lastig omdat mijn bakmixen al hoger in de prijs lagen dan een reguliere bakmix. Ze droegen een biologisch en glutenvrij certificaat en de grondstoffen waren duurder in aanschaf, dus de marge die ik kon weggeven was niet veel. Toch zag ik er toen al iets in.

“Het promoten van andermans producten omdat je er zelf tevreden mee bent.” 

Ik leerde in deze tijd ook dat het uitbrengen van een online cursus meer opbrengt dan het uitgeven van een boek omdat je hierin veel meer waarde kan stoppen zoals het toevoegen van video’s, digitale checklisten en een bijbehorende community waarin je gelijkgestemden ontmoet. Waardevol zodat je echt de stappen kan gaan zetten en je doel kan bereiken.

Het was begin 2019 dat ik besloot om fysiek ‘extra’ bij te verdienen. Ik was startende met mijn praktijk voor darmvoedingsadvies in samenwerking met MyMicroZoo.

Omdat ik met mijn praktijk nog geen stabiel inkomen verdiende zocht ik een simpele bijbaan voor 3 dagen per week zodat ik ernaast aan mijn ‘praktijk’ kon werken.

Ik gaf mijn darmvoedingsadvies volledig online en hielp hiermee dames in Spanje, Portugal en op Corsica. Perfect omdat ik hiermee locatie onafhankelijk kon werken.

Tot Frank, mijn man halverwege augustus dat jaar een zwaar herseninfarct kreeg. Terwijl ik in een 0-uren contract zat in mijn bijbaan. Die geen 3-dagen besloeg maar 5 dagen in beslag nam omdat ze geen andere optie hadden. En ik niet doorbetaald werd voor de uren die ik niet werkte. Na 1 week IC moest ik weer aan de slag om inkomen te genereren met mijn fysieke bijbaan.

Terwijl Frank 3 maanden extern revalideerde en ik hem iedere avond bezocht na mijn werk, gaf ik in de avonden voedingsadvies terwijl hij sliep of aan het rusten was.

Dit laat zien hoe kwetsbaar je bent als je voor jezelf werkt en je via uurtje factuurtje of een 0-uren contract werkt.

Stoppen met het voedingsadvies en mijn bijbaan was geen optie. Doorgaan was het enige dat moest!

Deze tegenslag heeft me niet neergehaald. Ik ben opgestaan en heb gedaan wat op dat moment het beste was. Inkomen genereren. Er was namelijk geen geld meer alleen vermogen. Als er iemand doorzettingsvermogen heeft dan ben ik het.

Positief blijven en omdenken heeft me op andere ideeën gebracht. Ik ben onderzoek gaan doen naar mogelijkheden om op een andere manier mijn inkomen te gaan genereren. En ik bedacht me opeens wat ik al deed met mijn bakmixen. 

Het was inmiddels 2021. Het platform van Paypro waar je affiliate producten kan vinden was uitgebreider geworden en ook Plug and Pay was in opkomst. Hiermee kan je als je zelf een online cursus of e-book hebt deze via dit kanaal aanbieden en anderen kunnen jouw product weer vinden om deze bij hun volgers onder de aandacht te brengen. Ook een affiliate platform dus en vooral gewaardeerd op het gebied van online cursussen. 

Ik had afgesproken met mijn vriendin om te gaan wandelen en besloot een bericht te versturen naar mijn volgers die ik de jaren ervoor had opgebouwd vanuit de verkoop van mijn glutenvrije bakmixen. Ik had een bakmix ontdekt van een conculegga waar ikzelf tevreden over was en deze deelde ik met mijn volgers. 

We gingen na de wandeling op het terras een koffie drinken en ik checkte even mijn e-mail. Wat? Ik had 119,64 verdiend! En dat terwijl ik aan het wandelen was :-)).

Verdien geld vanuit huis

Oké, dit is het dacht ik! Als ik dit verder kan uitwerken dan kan ik locatie onafhankelijk werken en wanneer ik dat zelf wil. Nice.

Ik starte mijn zoektocht, ja zeg dat wel. Want ondertussen heb ik een hoop zelf uitgezocht en ben ik een paar jaar verder omdat ik zelf ben gaan ‘aanklooien’.

“Inmiddels heb ik geleerd om te kijken naar wat iets me oplevert en niet naar wat het me kost.” 

Ik was er sinds 2 januari 2023 wel serieuzer al mee aan de slag gegaan en heb ik iedere dag een klein stapje gezet. 

Ik verdiende wel online, alleen om het groot te maken heb ik dit jaar in 2024 hulp gezocht en de beste specialisten om me heen verzameld. Het geld dat ik in 2023 verdiend heb, heb ik geinvesteerd in mezelf. Je kan het namelijk niet alleen.

Verdien geld vanuit huis
Verdien geld vanuit huis

Het lijkt eenvoudig alleen zonder de echte kneepjes van het vak te leren kom je niet verder en blijf je in de cirkel zitten en kan je niet verder groeien. Als je het online inkomen wil opschalen en hier volledig van wilt leven dan kan je alleen groeien en leren van iemand die verder is dan jij. 

Die al deze stappen al doorlopen heeft en precies kan vertellen wat je niet moet doen. Zodat jij deze fouten niet hoeft te maken waardoor het nog langer duurt.

Ik volg op dit moment the Affiliate Secrets Academy om de verdieping in te gaan op het gebied van affiliate marketing. In deze training leer ik affiliate websites zelf te bouwen. Ik heb deze training gekozen omdat ik hiermee ook leer om mijn eigen WordPress website te verbeteren en te onderhouden en ook de verdieping in wil gaan op het gebied van zoekwoorden onderzoek. Dit is belangrijk als je ook echt gevonden wilt worden. Je kan de mooiste website hebben alleen als niemand je kan vinden kan je met je website ook anderen niet verder helpen of jouw producten verkopen.

Daarnaast heb ik gekozen voor de Viral Academy. Omdat ik mijn Social Media skills wil verbeteren. Ik merkte dat ik vooral druk was met posten van berichten om zichtbaarder te worden. Alleen hiervoor geldt ook weer. Als je niet weet welke strategie je hiervoor kan hanteren dan ben je maar wat aan het posten en zien zelf je volgers niet wat je post. 

Wat je wilt is zichtbaarder worden op Social Media kanalen zodat mensen je gaan herkennen en erkennen in wat je doet. Je wilt volgers creëren en uiteindelijk de dingen verkopen waar jij achterstaat. Mensen kopen het liefst van mensen. Dit omdat ze er zelf goede ervaringen mee hebben. Dit doe ik zelf ook.

Het is belangrijk dat je weet wanneer je volgers online zijn en welke berichten ze leuk vinden. Waar ze behoefte aan hebben en waar ze meer over willen weten. Als je dan berichten, stories en reels gaat posten die echt van waarde zijn en waaraan jouw volgers ook echt iets hebben dan zal je zien dat je meer volgers gaat krijgen. Wat uiteindelijk ook meer verkopen kan opleveren. 

Ik heb deze gratis training van Sophia gevolgd en heb daarna de online cursus gekocht. Mocht je na het zien van de training ook willen starten mag ik je 200 euro korting geven als je de kortingscode Natalie200 gebruikt. 

Als je het leuk vindt om me te volgen deel ik mijn reis naar een gezonder en vrijer leven via Instagram. 

Wil je nog meer inspiratie om geld te verdienen
vanuit huis?

Verdien geld vanuit huis terwijl je slaapt, wandelt of op een terrasje met vriendinnen zit...

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn