Chocolade en bietjes de ultieme combinatie. Wist je dat bietjes helpen om te ontgiften en dat ze een hoog gehalte aan de vitaminen A, B1, B2, B3 en C bevatten. Ze ondersteunen ook de spijsvertering. Genoeg reden dus om deze heerlijke fudge bonbons met bietjes te eten!
Dit heb je nodig voor 16 stuks
100 gr chocolade 74% cacaogehalte of meer
2 tl kokosvet
1 el kokosroom
2 el koffie
1/3 gekookte biet
25 gr cranberry’s, fijn gehakt
rasp van 1/3 BIO sinaasappel
pistachenootjes, fijn gehakt (Pit & Pit, met deze link betaal je geen verzendkosten)
Zo maak je ze
Ik heb hiervoor een silicone vorm gebruikt met bloemen maar je kan elke andere vorm hiervoor gebruiken. Zoals bijvoorbeeld een ijsblokjes vorm die je invet en vult.
Volg onderstaande stappen om de bieten fudge te maken
1. Smelt in een kleine steelpan de chocolade samen met het kokosvet. Roer de kokosroom er doorheen samen met de koffie.
2. Snijd de gekookte biet in kleine plakjes. Giet een klein beetje van de gesmolten chocolade op de bodem van de vorm en leg hierop een plakje biet. Giet er chocolade over zodat het plakje geheel bedekt is.
3. Strooi de gehakte cranberry’s, sinaasappelrasp en pistachenootjes over de bovenkant en zet de vorm in de koeling. Laat minstens 30 minuten opstijven.
Wil je nog meer inspiratie?
Heb je Pinterest?
Bewaar dit recept op jouw Pinterest bord zodat je het eenvoudig terug kan vinden.