Courgette soep eenvoudig

Courgette soep is lekker om te eten met koude dagen maar kan je zeker ook in de zomer eten. Ook als je alleen bent is het eenvoudig om klaar te maken. Zo krijg je toch voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen. En is het bij onderzoek gebleken dat je door soep te eten ook sneller afvalt omdat je maag langer gevuld blijft en je hierdoor een langer verzadigd gevoel houdt.

Wist je trouwens dat courgette ook waardevolle voedingsstoffen bevat. Ontdek hier hoe courgette bij kan dragen aan een goede gezondheid.

Dit heb je nodig voor de eenvoudige courgette soep

Bereidingswijze

  1. Verhit het vet in een pan.
  2. Voeg de courgette, het laurierblad en de knoflooktenen toe, bak dit 2 minuten mee.
  3. Voeg de bouillonpoeder toe.
  4. Blus af met het water totdat de courgette er net bovenuit steekt.
  5. Laat de courgette in 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
  7. Voeg eventueel meer vocht toe als je de soep te dik vindt.
  8. Maak het op smaak met wat peper en zout.

De smaak met de bouillon van Pit & Pit is heerlijk. Ik heb gekozen voor de variant zonder zout zodat je zelf kan bepalen hoe zout je de soep maakt.

Wil je een luxere variant? Maak dan onderstaand recept.

  • 20 ml olijfolie, roomboter of kokosvet
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, van draden ontdaan en fijngesneden in stukjes
  • 1 gele wortel en 1 oranje wortel, fijngesneden in blokjes (hoeft natuurlijk niet perse, het is wat ik op dat moment in huis had 😉
  • 1 laurierblad
  • 1 dl witte wijn
  • 2 middelgrote courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 knoflooktenen (geperst)
  • 5 dl groentebouillon (zelfgemaakt) of anders een groentebouillon blokje zonder gist (Pit & Pit, via deze link betaal je geen verzendkosten)
  • vers gemalen peper en zeezout

Bereidingswijze

  1. Verhit het vet in een pan. Voeg de sjalotten toe en bak deze glazig.
  2. Voeg bleekselderij, wortel en het laurierblad toe, bak dit 2 minuten mee.
  3. Blus af met de wijn, laat 4 minuten stoven.
  4. Voeg de courgette toe, pers de knoflook uit over de courgette en voeg de bouillon toe.
  5. Laat de courgette in 15-20 minuten zachtjes gaar worden.
  6. Verwijder het laurierblad en pureer de soep.
  7. Voeg eventueel meer vocht toe als je de soep te dik vindt.
  8. Maak het op smaak met wat peper en zout.

Ben je op zoek naar meer gezonde recepten voor ontbijt, lunch en avondeten?

Wil je gevarieerder eten? Eet je liever voeding ipv vulling? Wil je voeding eten die je energie geeft? Ontvang je graag een automatische boodschappenlijst?

Wil je fitter, gezonder en gelukkiger leven?

Wil je altijd binnen 1 minuut een gezond weekmenu ter beschikking?

Ja dat wil ik!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn