Chocoladereep met noten, speculaaskruiden en zeezout

Voor deze chocoladereep heb ik onderstaande ingrediënten gebruikt maar kan je zelf ook aanvullen met jouw eigen favorieten. Wil je weten waarom je beter chocolade met 85% cacao kan eten lees dan snel verder.

Dit heb je nodig

Vel bakpapier
Cake of brownie vorm

  • 150 gr chocolade 85% cacaogehalte of meer… (waarom je voor je darmbacteriën beter pure chocolade met 85% cacao kan eten lees dan onderaan verder!)
  • 4 el kokosmelk
  • 100 gr gemengde noten
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf grof zeezout

Bereidingswijze

Leg een vel bakpapier in een cakeblik.
Verwarm de chocolade met de kokosmelk in een kleine steelpan op laag vuur en laat deze smelten.
Voeg de noten en speculaaskruiden toe en roer deze geheel door de chocola.
Stort dit in het cakeblik, verdeel het over de bodem en strijk het glad.
Strooi het zeezout over de chocolade en laat dit hard worden in de koelkast. Breek de chocoladereep in stukken bij het serveren.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn