Deze glutenvrije chocoladetaart met courgette is gezoet met natuurlijke suiker. Courgette kan je gemakkelijk toevoegen aan taarten en gebak. De smaak is neutraal waardoor het ideaal is om kinderen extra groenten te laten eten.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Voorbereiding: 15 minuten
Vet een ronde bakvorm in van 22 cm (Hema) of bekleed deze met een vel bakpapier. Ik schep altijd een klein beetje vet in het bakblik. Vervolgens zet ik deze een paar tellen in de oven, besmeer ik de binnenkant van het bakblik met het vet en bestrooi ik deze met een eetlepel (of meer) glutenvrije bloem.
Dit heb je nodig
- 40 g chocolade 90%
- 80 g chocolade 70%
- 200 g courgette
- 75 gr gemengde noten
- 3 eieren
- 25 g cacaopoeder
- 5 g kaneel
- 60 g kastanjemeel (Je vindt dit bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten).
- 1 tl bakpoeder puur
- Snuf gedroogde zeekraal of zeezout
- 10 g Ahorn siroop
Bereidingswijze
Laat de 90% en 70% chocolade op laag vuur smelten in een kleine steelpan. Zet opzij.
Doe de courgette en de gemengde noten over in een keukenmachine en maal deze fijn.
Schep het courgette-notenmengsel in een kom en voeg hieraan de eieren, cacaopoeder, kaneel, kastanjemeel, de gesmolten chocolade het bakpoeder, zout en het ahornsiroop toe. Roer het tot een glad beslag.
Schep het beslag in de beboterde of met bloem bestoven bakvorm en bak in 30 minuten goudbruin.
Volg me via /https://www.instagram.com/leefgezondplatform/
Ben je op zoek naar meer gezonde recepten voor ontbijt, lunch en avondeten?
Wil je gevarieerder eten? Eet je liever voeding ipv vulling? Wil je voeding eten die je energie geeft? Ontvang je graag een automatische boodschappenlijst?
Wil je fitter, gezonder en gelukkiger leven?
Wil je altijd binnen 1 minuut een gezond weekmenu ter beschikking?