Pompoen en chocolade, de perfecte partners om je smaakpapillen te activeren!
Pompoen bevat weinig kilocalorieën en veel vezels. Ideaal dus als je gezond wilt eten. De vezels zorgen ervoor dat je goed gevuld bent en helpen je darmen gezond te houden. Daarnaast krijg je via pompoen lekker veel ijzer, calcium, vitamine C en E binnen.
Dit heb je nodig:
- 285 gr gestoomde of gekookte en gepureerde pompoen + 4 blokjes rauwe pompoen om op de brownie te leggen
- 2 eieren, M
- 10 zachte dadels, ontpit
- 1 el speculaaskruiden
- 1 tl bakpoeder
- 3 el kokosmeel (Je vindt dit bij Pit en Pit. Als je deze link gebruikt dan betaal je geen verzendkosten).
- snuf zeezout
- 3 tl walnotenolie, kokosvet of roomboter
- 100 gr gesmolten chocolade 74% cacao gehalte of meer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte) en bekleed een bakblik (20 x 20 cm) met een vel bakpapier of vet deze in.
Kook de pompoen in een klein laagje water of stoom deze.
Pureer de pompoen en laat deze afkoelen.
Doe de eieren in een keukenmachine samen met de ontpitte zachte dadels en hak deze fijn. (Als je geen zachte dadels kan vinden laat ze dan een nacht weken in water. Knijp ze de volgende dag uit en hak ze dan fijn met de eieren).
Doe het fijngehakte mengsel in een kom en voeg de pompoenpuree, speculaaskruiden, bakpoeder, kokosmeel en zeezout toe. Roer het door.
Breek de chocolade in stukken en laat deze in een kleine steelpan met de boter zachtjes smelten. Laat iets afkoelen voordat je deze aan het pompoenmengsel toevoegt.
Roer alles goed door en stort het beslag in het bakblik.
Strijk alles glad en snijd de rauwe pompoen in kleine plakjes. Leg deze op het beslag en bak de brownie af in 25 – 30 minuten.
Zet de brownie als deze afgekoeld is in de koelkast zodat deze verder op kan stijven.
Wil je nog meer recepten waarbij je als leuke bijkomstigheid overtollige kilo’s verliest…
- Ervaar meer energie en vitaliteit
- Altijd een stok achter de deur
Natalie van den Berg Rocha