Boekweitmeel kan gewone tarwemeel of bloem vervangen waarmee je met gemak heerlijke luchtige pannenkoekjes bakt. Het heeft als voordeel dat er geen gluten in zitten en dus gebruikt kan worden voor glutenvrije gerechten. Het werkt niet alleen goed als vervanger in pannenkoeken maar ook voor poffertjes en wraps. Door de hoge bindende factor in het boekweitmeel kunnen deze pannenkoeken zonder eieren worden gemaakt en past dit in een veganistisch dieet.
Dit heb je nodig om 14 boekweit pannenkoekjes mee te bakken
- 225 g boekweitmeel (Pit en Pit) met deze link betaal je geen verzendkosten 🙂
- 1 tl (5 g) psylliumhusk
- snuf zeezout
- 325 ml water
- 50 g kokosvet (gesmolten)
- 5 g bakpoeder puur
Bereidingswijze
Doe het boekweitmeel, psylliumhusk en het zeezout over in een kom.
Voeg het water toe samen met het kokosvet en roer alles tot een smeuïg beslag.
Zet het beslag voor 20 minuten in de koelkast.
Haal de kom uit de koelkast en roer als laatste het bakpoeder erdoor tot het beslag licht gaat bruisen.
Verwarm op middelhoog vuur een pannenkoekenpan die je insmeert met een beetje olijfolie (verdeel dit met een keukenpapiertje over de bodem van de pan).
Schep 5 kleine eetlepels beslag in de hete pan en bak ze totdat de bodem van de pannenkoekjes verkleuren, draai om. Herhaal tot het beslag op is.