Het worden warme dagen!
Heerlijk om dan verkoelend banaan-aardbeienijs in de vriezer te hebben liggen.
Dit heb je nodig:
1 pakje kokosroom 200 ml (dikke kokosmelk)
Ik gebruik het liefst een bio variant, maar deze zijn niet vaak te vinden in romige kokosmelk. Bij Lidl vind je een dikke romige melk, niet bio helaas.
3 rijpe bananen
500 gr aardbeien
2 handen zwarte of blauwe bessen
blender
ijsjesvorm je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten
Bereidingswijze
Doe alles in de blender en pureer de ingrediënten tot een smoothie.
Optioneel: Je kan er blaadjes munt of basilicum aan toevoegen voor een meer uitgesproken smaak.
Vul de ijsjesvorm en zet deze in de vriezer. Vries de ijsjes minimaal 8 uur in.
Haal de ijsjesvorm uit de vriezer en haal de ijsjes eruit door de buitenkant van de vorm even onder de warme kraan te houden.
In het e-book Plantaardig IJsplezier ontdek je hoe je zelf de heerlijkste vegan ijsjes kan maken. Om lekker thuis van te genieten én om te delen met vrienden en familie. Ook met degenen die anders wel gewoon roomijs eten. Ze zullen het verschil niet eens merken!
✅ 30 heerlijke recepten voor roomijs op basis van allerlei soorten plantaardige melk (soja, amandel, kokos,…).
✅ Minstens zo lekker als regulier vers ijs.
✅ Basissmaken zoals vanille, chocolade en mokka, maar ook rum-rozijnen, gezouten karamel, kersen-amandelen, ….
✅ Eenvoudige recepten met makkelijk te verkrijgen ingrediënten.
Maak ook eens dit mango-kokosijs zonder suiker.