Avocado in een zoete taart? Ja, het kan. Ik bakte avocado’s voorheen zelfs mee in mijn Feel Good Brownies (deze bakmixen zijn helaas NIET meer te koop!). Avocado is dus heel veelzijdig en bevat goede vetten. Als je ze rauw eet zitten ze vol waardevolle enzymen die je spijsvertering helpen te ondersteunen.
Ik wilde een cheesecake maken maar omdat ik geen koemelk wilde gebruiken en toch de romige smaak terug wilde laten komen heb ik gekozen voor avocado. De ‘cheese’ heb ik vervangen door kokosmelk. Wil je weten hoe ik dit gemaakt heb?
Dit heb je nodig
4 blaadjes rundergelatine (grasgevoerd) dit vind je bij de betere reformwinkels of bij Boer Robbie
150 ml kokosmelk
100 gr Medjoul dadels (deze zijn lekker zacht en hoef je niet te laten weken) Yogi & Yousef
100 gr cashewnoten vind je bij Pit en Pit als je deze link gebruikt betaal je geen verzendkosten
1 el water
vet om bakvorm (rond diameter ongeveer 18 cm) mee in te vetten, ik heb hiervoor olijfolie gebruikt
300 gr avocado
sap van een halve limoen
20 gr honing (1 el)
kokosyoghurt (AH, Lidl of Abbot Kinney’s)
Bereidingswijze
Vet de bakvorm in met wat vet (rond diameter ongeveer 18 cm)
Verwarm de kokosmelk met de blaadjes gelatine en roer totdat deze geheel opgelost zijn. Zet opzij.
Hak in een keukenmachine de dadels met de cashews en het water tot een kleverige pasta.
Beleg de bodem van de bakvorm met deze pasta. Doop een eetlepel in een glas met water zodat het niet aan je lepel vast blijft plakken en je de pasta met de bolle kant van de lepel over de bodem goed glad kan strijken.
Pureer de avocado en het limoensap met een staafmixer tot een mousse en roer de honing erdoor samen met het gelatine mengsel en stort dit op de plakkerige bodem. Strijk het geheel glad en laat het 3 uur opstijven in de koelkast.
Smeer er voor het serveren kokosyoghurt over en eet het op dezelfde dag.