Aardappelsalade

Een koude aardappelsalade is eenvoudig om te maken en heerlijk om in de zomer op tafel te zetten. Wist je dat koude aardappelen ook nog eens goed zijn voor de goede darmbacteriën die je bij je draagt. Doordat de aardappelen afkoelen ontstaat er resistent zetmeel in de aardappel.

 

Gekookte en daarna afgekoelde aardappelen hebben een lage Glycemische Lading en zijn topvoedsel voor je darmbacteriën omdat ze zoveel resistent zetmeel bevatten. Uit dit resistente zetmeel maakt een gezonde darmflora weer volop boterzuur aan. Boterzuur is niet alleen de energiebron voor een gezonde darmwand, maar lijkt ook bescherming te bieden tegen onder andere darmkanker en de ziekte van Crohn. Bij patiënten met een chronische darmontsteking daalt vaak de concentratie van de boterzuur-producerende darmwandbacteriën.

Onderstaande heb ik gebruikt voor 4 personen

Voor dit recept heb ik niet specifiek de ingrediënten geteld of afgewogen. Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer maakt het namelijk niet uit hoeveel je eet. Omdat je volwaardige voeding eet en geen calorieën telt zal je merken dat je veel sneller verzadigd bent.

Het leuke van dit recept is ook dat je zelf kan bepalen hoeveel je er van een ingrediënt in doet. Zo kan je het naar je eigen smaak maken.

” Recepten zijn er om aan te passen :-))

Neem zoveel snoeptomaatjes als je lekker vindt.
Afgekoelde gekookte aardappeltjes.
Provençaalse kruiden, zeezout en versgemalen peper.
Goede scheut extra vierge olijfolie. Ik heb de heerlijke olie gebruikt van Tre Gioie.
Olijven, kappertjes en augurken.
Gemengde salade.

Hussel het door elkaar.

Aardappelsalade

Maak het af met mosterd mayonaise.

 

Met gekookte eieren erbij kan je het als een volwaardige maaltijdsalade eten.

 

Eet je het liefst glutenvrij?

Ik heb 10 van mijn beste broodrecepten verzameld die vrij zijn van gluten- en dierlijke zuivel en hiermee passen in een Keto, Paleo en of Koolhydraatarm voedingspatroon. Je darmbacteriën hebben meer aan vezels dan aan zetmeel (in de vorm van snelle koolhydraten). Zo kunnen ze optimaal voor je gaan werken en de afvalstoffen sneller afvoeren waardoor je meer energie krijgt en op een natuurlijke manier afvalt.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn