Een koude aardappelsalade is eenvoudig om te maken en heerlijk om in de zomer op tafel te zetten. Wist je dat koude aardappelen ook nog eens goed zijn voor de goede darmbacteriën die je bij je draagt. Doordat de aardappelen afkoelen ontstaat er resistent zetmeel in de aardappel.
Gekookte en daarna afgekoelde aardappelen hebben een lage Glycemische Lading en zijn topvoedsel voor je darmbacteriën omdat ze zoveel resistent zetmeel bevatten. Uit dit resistente zetmeel maakt een gezonde darmflora weer volop boterzuur aan. Boterzuur is niet alleen de energiebron voor een gezonde darmwand, maar lijkt ook bescherming te bieden tegen onder andere darmkanker en de ziekte van Crohn. Bij patiënten met een chronische darmontsteking daalt vaak de concentratie van de boterzuur-producerende darmwandbacteriën.
Onderstaande heb ik gebruikt voor 4 personen
Voor dit recept heb ik niet specifiek de ingrediënten geteld of afgewogen. Vanuit de orthomoleculaire voedingsleer maakt het namelijk niet uit hoeveel je eet. Omdat je volwaardige voeding eet en geen calorieën telt zal je merken dat je veel sneller verzadigd bent.
Het leuke van dit recept is ook dat je zelf kan bepalen hoeveel je er van een ingrediënt in doet. Zo kan je het naar je eigen smaak maken.
” Recepten zijn er om aan te passen :-))“
Hussel het door elkaar.
Maak het af met mosterd mayonaise.
Met gekookte eieren erbij kan je het als een volwaardige maaltijdsalade eten.